Forex Trading Is a Business » Learn To Trade The Market

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

Forex Trading Business  Forex Trading Business Tips and ... Forex Trading Business  Forex Trading Business Tips and ... Bisnes forex 'haram' Ustaz Azhar 2011 - YouTube TLC IBH FOREX TRADING Business Plan  (TLC/IBH Top Team) Business World Introduction.Forex Trade and Industry Business. Mengapa Forex Adalah Bisnis yang Sangat Ideal Forex and bisnes - YouTube

Forex trading involves significant risk of loss and is not suitable for all investors. Full Disclosure. Spot Gold and Silver contracts are not subject to regulation under the U.S. Commodity Exchange Act. *Increasing leverage increases risk. GAIN Capital Group LLC (dba FOREX.com) 135 US Hwy 202/206 Bedminster NJ 07921, USA. GAIN Capital Group LLC is a wholly-owned subsidiary of StoneX Group Inc ... That is why you should learn some basics on how to start forex trading business with no money. Forex has a daily trades amounting to 5.3 trillion dollars, making it the top fiscal market across ... Форекс Сигналы: ваше финансовое будущее. Анализ фондового рынка - Это неотъемлемая часть вашей стратегии финансовых инвестиций, которую не следует игнорировать. У меня есть знания и опыт, необходимые для ... Bisnis forex adalah kegiatan mengelola modal anda oleh anda sendiri dengan cara melakukan transaksi jual beli mata uang di pasar forex secara online untuk dapat keuntungan / profit. Inti trading forex itu begini : Di pasar forex itu ada barang yang namanya EURUSD, GBPUSD, GBPJPY dan lain-lain. Setiap barang ini ada harganya, ada pula grafik pergerakan harganya. Yang kita lakukan adalah jual ... Bisnis forex online saat ini berkembang sangat cepat, bisa dijalankan darimana saja rumah, kantor, mobil - selama ada akses internet. Untuk... MBA FOREX AND CAPITAL INVESTMENT LIMITED has 15 total employees across all of its locations and generates $1.10 million in sales (USD). D&B Hoovers provides sales leads and sales intelligence data on over 120 million companies like MBA FOREX AND CAPITAL INVESTMENT LIMITED around the world, including contacts, financials, and competitor information. For novice entrepreneurs as well as for seasoned Forex business minds, these five businesses can hold the potential for earning lots of money. We’re going to take a look at each of these options and see which ones make the most sense for you. #1 How to operate a business as a Forex trader . If you learn how to trade currencies well then you can write your ticket to an unlimited income. Some ... Forex Trading Is a Business - One of the biggest mistakes that many Forex traders make is that they don't treat their Forex trading like it's a business. Instead, they treat it like a trip to the casino, and many of them end up behaving like drunk gambling addicts instead of calm and calculating traders. If you want to succeed as a Forex trader, you have to think of it as a serious business ... Forex Tutorial: Was ist Forex Trading 1313 Was ist Forex Der Devisenmarkt ist der Ort, an dem Währungen gehandelt werden. Währungen sind wic... Being a new entrant into the Forex brokerage services sector, the market analysis is very crucial if this business must stand the test of time. Hence, it has been noted that there has been a steady increase in the number of Forex brokerage and trading firms coming into America in the last 5 years, but just a handful accepts client’s deposits in the local currency.

[index] [25308] [18668] [4098] [27884] [29443] [3472] [26081] [5827] [13394] [8520]

Forex Trading Business Forex Trading Business Tips and ...

Forex Trading Business Forex Trading Business Tips and Tricks Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube. Business FOREX. 465 views; 5 years ago; This item has been hidden. Popular uploads Play all. 6:53. Лучшая партнерская программа forex! Самая прибыльная ... It's all about Businesses, Forex, Trade and Industry. For everyone, Simple to Advance learning, Knowledge base and Practical Tips benefit for everyone. Jika kita menganggap forex adalah sebuah bisnis, maka forex adalah model bisnis paling ideal yang bisa anda lakukan, disini saya share alasan saya secara pri... Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube. Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube. This video is for those who are interested in trading & investing in forex. The best way to contact me is through my social media listed in the video if you ... Forex Trading Business Forex Trading Business Tips and Tricks Join My 2nd Channel: https://www.youtube.com/c/skillsproviders How to Use PayPal Account in P... ♦ Our Business Forex Trading, Wealth Management, Gold Trade, CryptoCurrency, Block Chain and Fund Management ♦ Location Unit 6F (2), Main Office Tower, Financial Park Complex Labuan, Jalan ...

http://binary-optiontrade.matchgas.ml